Opmetingen & 3D laserscanning

wie zijn wij
wie zijn wij
wie zijn wij
wie zijn wij

Van opmetingen van bestaande toestand voor grensbepaling of muurovername tot architecturale opmetingen met 3D-laserscanning. Als landmeter-expert met jarenlange ervaring stellen we alles in het werk om de meest precieze opmeting mogelijk te maken. Inclusief de opzoeking en interpretatie van bestaande documenten bij gemeente, kadaster of provincie. Zo ontstaat een accurate opmeting waarbij je zeker bent van je stuk, zonder discussies achteraf.

 • Opmetingen om discussies te vermijden
 • Jarenlange ervaring als landmeter-expert
 • Extra opzoeking en interpretatie van kadasterplannen

Direct bruikbaar

Onze gedetailleerde plannen zijn makkelijk en direct te integreren in bouw- en ontwerpsoftware. Bijvoorbeeld voor aannemers, architecten of tuinarchitecten. Na de accurate opmeting beschik je over een gedetailleerd digitaal plan opgebouwd uit een duidelijke layerstructuur.

Grensbepaling

Waar eindigt je eigendom en start die van je buur? Dat is de essentie van grensbepaling. Met een precieze opmeting brengen we de bestaande toestand in kaart. En vergelijken we met reeds bestaande plannen in archieven. De plannen van je grensbepaling zijn direct bruikbaar voor architecten en aannemers.

Afpaling

Leg je perceelgrenzen en scheidingslijnen van je eigendom voor eens en altijd officieel vast. Door het afpalen van de grenzen vermijd je discussies en onduidelijkheid. Enkel een beëdigd landmeter - expert zoals Buro Eyckmans mag dit uitvoeren. Een afpaling is juridisch sluitend, eeuwigdurend en kan onderdeel uitmaken van je aan- of verkoopakte.

 • Beëdigd landmeter
 • Juridische zekerheid
 • Afpaling met plan en fysieke aanduidingen ter plaatse

Muurovername

Bouw je een halfopen huis of een rijwoning? Of wil je zeggenschap over de scheidingsmuur tussen jouw grond en dat van je buur? Bij een muurovername neem je de aanpalende muur en fundering (deels) over.

Om de waarde te bepalen van een gedeelde muur houden onze landmeter-experten rekening met alle aspecten. De afmeting, het materiaal, de staat, de ouderdom en de funderingen. Meteen zorgen we ook voor alle plannen, het correcte PV en de nodige registratie. Uiteraard zijn we hiervoor als landmeter-expert voor bevoegd.

 • Prijsberekening van muurovername
 • Opmeting en opmaak plan
 • Registratie van gemene muur

Opmeting van gebouwen

Een volledige opmeting van een gebouw of 3D scan van een gebouw kan zowel voor interieur als exterieur. De plannen of orthofoto zijn zo gedetailleerd als je zelf wil. Deze architecturale opmeting kan zowel van doorsnede en gevelaanzicht tot een volledig bouwplan met alle nodige finesses.

Na de opmeting van een gebouw ontvang je een volledig plan op maat en volgens wens. Als architect, aannemer of bouwpromotor beslis je zelf de mate van detail. Dient de opmeting van het gebouw voor sloop, dan volstaat vaak een juist inzicht in de omvang en de hoeveelheid materiaal. Plan je een uitgebreide renovatie, dan brengen we ook de gedetailleerde materialen, hoogtes, dieptes en draairichtingen van de deuren in kaart. Eventueel aangevuld met een rioleringsplan, plan van de nutsleidingen en noem maar op.

Dankzij onze 3D laserscanning staat de meest recente technologie tot je beschikking, telkens met de laatste nieuwe software-update. Onze landmeters werken met Leica toestellen voor de grootste kwaliteit en nauwkeurigheid.

 • Architecturale opmeting van gebouwen
 • Zowel voor exterieur als interieur
 • 3D laserscanning volgens de nieuwste technologie

Hoogtemeting en volumemeting

Een accurate hoogtemeting met gps of drone brengt de hoogtelijnen van je terrein in kaart. Zo ontstaat een digitaal terreinmodel in 3D die gebruiksklaar is voor aannemers, architecten en landschapsarchitecten.

Het 3D-terreinmodel toont de helling van een perceel, bijvoorbeeld voor de berekening van de afwatering. Maar wordt ook gebruikt voor volumemeting, bijvoorbeeld bij het ophogen van een terrein.

 • Hoogtemeting met gps of drone
 • Terreinmodel in 3D
 • Volgens Lambert 72-stelsel

Opmetingen, grensbepaling en 3D-laserscanning

Ontdek de mogelijkheden van onze landmeter-experten

Contacteer ons